Poolpumpe og elskab

At svømme i en pool skal være en fornøjelse, men for at gøre det til en ren fornøjelse har man brug for en god pumpe og effektive poolfiltre. Der er mange forskellige typer rensningsanlæg at vælge imellem. Nogle pools har plisserede polyesterfiltre, og andre har sandfiltre, alt efter poolens behov og volumen.

Poolpumpe – hjertet i poolsystemet

Poolpumper skal køre og køre ligesom kroppens hjerte. Derfor er en god og pålidelig poolpumpe guld værd. Der er mange billige pumper på markedet, men i løbet af året har vi sorteret en række poolpumpeproducenter fra netop på grund af kvalitetsproblemer og kun beholdt dem, der er pålidelige, så vores kunder ikke får problemer med dem.

Visar alla 13 resultat

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en poolpumpe?

Poolpumper er tilpasset en bestemt vandmængde i en bestemt afstand. Reglen siger, at alt vandet allerede skal være i løbet af maksimalt 4 timer. Hvis du har en 4×8 pool med 1,5 m pooldybde, er vanddybden 1,4 m. Så beregner du den samlede vandmængde 4x8x1,4 = 44,8m3. Hvis du dividerer det med fire for at få poolens gennemstrømningshastighed, skal poolpumpen kunne håndtere mindst: 44,8 / 4 = 11,2 m3.

Poolpumpen til en pool med et volumen på 44,8 m3 skal derfor kunne klare mindst 11,2 m3. Se derefter på poolpumpens kurver.

Poolpump

Hvis du har poolpumpen 1 m over vandoverfladen og 9 m fra skimmeren, er en KSE75 tilstrækkelig i henhold til kurven ovenfor. Du skal dog overveje alle bøjningsforbindelserne i systemet. Hver 90-bøjning strækker sig ca. 0,5 m, og derfor anbefales KSE100, dvs. 1 hk poolpumpe, til pools på 4×8 m med 1,5 m dybde.

Hvad er de forskellige typer af poolpumper?

Ligesom poolvarmepumper fås som invertere, dvs. trinløse modeller, findes der også såkaldte VSP-pumper med variabel hastighed på markedet. Gennem lavere flow i en længere periode sparer du på elomkostningerne. Strømmen er stadig i pumpen, hvis du har brug for at returskylle filteret. Omkostningerne til VSP-pumper er tjent hjem efter 4-5 års brug, og så er det vigtigt, at pumpen er af god kvalitet.

Skal poolpumpen køre 24 timer i døgnet?

Svaret er nej. Selvom filtrering er godt for poolvandet, er det en god idé at slukke for cirkulationspumpen natten over. Grunden til, at du vil slukke for poolpumpen, er, at du ikke vil blande vandet, især hvis vandet er varmt, og det er koldt udenfor. Så vil du i stedet afkøle vandet i løbet af natten.