Overvejer du at bygge en pool og spekulerer på, hvor meget det ville koste?

 

Drømmer du også om at få en pool til haven?

Så er du ikke alene, der er mange i Sverige der går med tanker om at bygge en pool og der sælges og installeres flere tusinde pools i Sverige hvert år.

Men som med alt andet i livet, så har en pool en omkostning, og i denne tekst hjælper vi dig med at sortere koncepterne og give dig mere information om, hvad det koster at bygge en pool, og hvad en pool koster at have om måneden.

 

Omkostningerne ved at bygge og installere en pool

Der er flere omkostninger forbundet med at bygge og installere en baggårdspool.
Den samlede pris for puljen påvirkes af flere forskellige faktorer.

Nedenfor vil vi gennemgå omkostningerne forbundet med at bygge en pool.

Levering af PP pool

Levering af PP pool

Jordarbejde

Omkostningerne ved at bygge en pool

Hvad er omkostningerne forbundet med at bygge en pool?

 

Først og fremmest har du en omkostning til selve poolen. Du skal også have bestemt tilbehør til poolen såsom en pool robot, poolopvarmning, poolrensning, pooltag med mere. Udover dette er der også en omkostning til selve installationen af ​​poolen.

Hvis du vil have en nedgravet pool, har du brug for nogen til at hjælpe dig med at grave og hjælpe med installationen af ​​poolen. Er du handy, er det selvfølgelig muligt både at grave i og installere poolen selv, men for langt de fleste mennesker er det ikke en mulighed.

For at få et tilbud på, hvad det samlede pris ville være for dig at få en pool, er du velkommen til kontakt os for et gratis tilbud.

 

 

Transport af PP Pool

Prisen på poolen

Prisen på selve poolen er ofte en større del af den samlede udgift. Der er mange forskellige typer af pools at vælge imellem og prisen på poolen er blandt andet påvirket af størrelsen og det materiale poolen er lavet af.

Det finns ett gammalt uttryck som lyder “det är dyrt att köpa billigt” og när det kommer till att köpa en pool så är det viktigt att ha med detta i åtanke.

Du vil have en pool i mange år og den skal selvfølgelig være holdbar og tilpasset det svenske klima.

 

Termopool

En termopool bygges på stedet og byggeprocessen starter med støbning af en betonplade, som poolen skal bygges på.

Herefter bygges bassinet op med blokke, der er fyldt med armering og beton.

Termopoolen har en lavere pris end for eksempel en PP Pool, men tager længere tid at installere. Det betyder, at den samlede udgift til installationen normalt vil være nogenlunde den samme, som hvis du skulle købe en dyrere PP-pulje.

Er du en håndværker med et godt kendskab til byggeri og byggeri, kan du selv bygge en termopool og dermed reducere de samlede omkostninger, men hvis du ikke har tænkt dig at bygge den selv, giver det mening at overveje at købe en PP pool i stedet.

Installer PP pool

Hvor lang tid tager det at bygge en termopool?

Den totala tiden för att installera en termopool är någonstans mellan 6 – 10 veckor.

Det tager cirka en uge at grave, lægge underlag/afvanding og støbe en betonbundplade. Efter dette er gjort, tager det et par dage at bygge poolen og fylde poolblokkene med armering og beton. Når dette er gjort, skal du så vente cirka fire uger på, at betonen er hærdet, før du kan tage din nye pool i brug.

Vi hos Pooltime sælger både termopools og PP Pools og anbefaler altid den løsning, som vi mener passer til netop dine behov og forhold. Vi anbefaler dog, at du altid ser på de samlede omkostninger ved installationen af ​​din pool og ikke kun fokuserer på, hvad selve poolen koster for at få et så retvisende billede som muligt af, hvad den samlede udgift reelt bliver.

 

PP Pool

En PP pool er lavet af polypropylen, som er en type plast, der både er holdbar, UV-bestandig og ikke-giftig. Plasten polypropylen er blandt andet godkendt som materiale til drikkevandsbeholdere. Polypropylen er et homogent materiale med høj holdbarhed og en PP pool har en højere styrke end fx en termopool.

Udover at være bygget i et mere slidstærkt materiale end en termopool, har en PP pool også andre fordele.

Udover at være bygget i et mere holdbart materiale end en termisk pool, har en PP pool også andre fordele.

 

Pooltime

Hvor lang tid tager det at bygge en PP pool?

 

En PP pool leveres som et komplet kar og leveres i ét stykke, hvilket betyder, at monteringstiden er kortere end fx en termopool. Den samlede tid det tager at installere en PP pool er cirka 2-3 uger fra du begynder at grave fundamentet ud, til poolen er installeret og klar til brug.

Hvis du har højt grundvand, hvor du bor eller har en ustabil overflade som sand, skal du først støbe en betonplade. Skal du støbe en betonplade, sker det cirka en uge før poolen leveres, da bundpladen skal hærde i cirka syv dage. Hvis din grund i stedet har en hård overflade og ikke en høj grundvandsstand, er et bærende lag og makadamdæmning og afvanding som fundament normalt tilstrækkeligt. Det er herefter tilstrækkeligt at påbegynde gravearbejdet 2-3 dage før levering af poolen.

Når poolen er nedsænket i jorden, tilsluttes skimmer, indløb og lys. Efter dette er gjort, kan du begynde at efterfylde vand, mens du fylder siderne op med tør mørtel, som så danner beton, når den er helt hærdet. Genopfyldning af poolen tager cirka 1-2 dage (hvis du har adgang til to vandslanger).

 

Lønomkostninger og installation af pool

Som vi har beskrevet ovenfor, er lønomkostningerne for en pulje påvirket af flere forskellige parametre.
Blandt andet er de faktorer, der påvirker prisen på en poolinstallation:

  • Typ av pool – En termopool tar längre tid att installera än en PP pool
  • Förutsättningarna på platsen där poolen ska installeras – Högt grundvatten og instabilt underlag är två saker som påverkar installationstiden
  • Återställning av mark eller plattsättning/trädäck – Vi hjälper gärna till med att återställa marken efter att vi installerat din pool og hjälper dig att bygga ett trädäck kring poolen eller lägga plattor kring poolen om du så önskar

 

For at få et retvisende billede af, hvad det ville koste dig at installere en pool, er du velkommen til kontakt os for et gratis tilbud.

 

Priseksempel på hvad det koster at bygge en pool

Nedenfor ser du et par eksempler på, hvad det kan koste at bygge en pool.

Vi har valgt at inkludere både termopool og PP pool i vores eksempler, så du kan få en idé om, hvad den samlede pris vil være for hver type pool.

OPMÆRKSOMHED! Priserne er vejledende priser for det sydlige Sverige og kan variere i andre dele af landet.

 

Omkostninger til at bygge en Termopool 3 x 6 meter

Prisen for poolen (inklusiv pooltag og varmepumpe) er cirka 150.000 SEK.
Omkostningerne ved at installere puljen er cirka 187.000 SEK og en transportomkostning for puljen på cirka 5.000 SEK.
Den samlede udgift til at bygge og installere en termopool, der er 3 x 6 meter, vil så være ca 350.000 kr.

 

Omkostning til at bygge en PP pool 3 x 6 meter

Prisen for poolen (inklusiv pooltag og varmepumpe) er cirka 252.000 SEK.
Omkostningerne ved at installere poolen er cirka 134.000 SEK og en transportomkostning for puljen på cirka 20.000 SEK.
Den samlede udgift til at bygge og installere en PP pool, der er 3 x 6 meter, vil så være ca 410 000 kr.

 

Omkostninger til at bygge en Termopool 4 x 8 meter

Prisen for poolen (inklusiv pooltag og varmepumpe) er cirka 190.000 SEK.
Omkostningerne ved at installere poolen er cirka 207.000 SEK og en transportomkostning for puljen på cirka 5.000 SEK.
Den samlede udgift til at bygge og installere en termopool, der er 4 x 8 meter, vil så være ca 410 000 kr.

 

Omkostning til at bygge en PP pool 4 x 8 meter

Prisen for poolen (inklusiv pooltag og varmepumpe) er cirka 300.000 SEK.
Omkostningerne ved at installere poolen er cirka 154.000 SEK og en transportomkostning for puljen på cirka 20.000 SEK.
Den samlede udgift til at bygge og installere en PP pool, der er 4 x 8 meter, vil så være ca 480 000 kr.

 

Hvor meget koster en pool om måneden?

At have egen pool øger både livskvaliteten og gør boligen til et smukkere sted, der er noget særligt ved åbent vand ved siden af ​​huset selvom det er på et begrænset areal.

Mange mennesker, der overvejer at anskaffe sig en pool, er interesserede i at vide, hvor meget det koster at have en pool installeret og klar. Der er dog også løbende omkostninger forbundet med at have en pool, som kan være god at have for øje.

For os i Pooltime er det vigtigt at være transparente med, hvordan vi arbejder, og hvad omkostningerne til en pulje er, så du som kunde kan træffe en velinformeret købsbeslutning på baggrund af fakta. Vores erfaring siger os, at denne tilgang også skaber tilfredse kunder, hvilket er meget vigtigt for os.

For at du kan få en idé om, hvor meget det koster at have en pool, har vi lavet nogle beregninger på, hvad de løbende omkostninger er pr. måned for en pool.

 

Månedlige omkostninger til opvarmning af en pool

Månadskostnaden för uppvärmning av en pool på 4 x 8 meter som har en vattentemperatur på 28 grader är cirka 500 – 1 000 kr per månad under badsäsongen när du använder en pool varmepumpe.

Den præcise pris afhænger af flere forskellige ting, blandt andet hvor stor poolen er, hvor varmt du ønsker at vandet skal være, hvor godt isoleret poolen er, og om du har et pooldæksel installeret eller ej. Hvormeudgifterne til din pool er naturligvis også påvirket af, hvilken elkontrakt du har, og hvor dyr strømmen samlet set er.

 

Månedlige udgifter til rengøring

For at kunne bruge og nyde din pool, har du brug for en ren pool.

Prisen på hvad det koster at rense din pool afhænger af den rengøringsløsning du vælger, og om du har fået installeret et pooldæksel eller ej.

Det är svårt att ge ett generellt svar på vad månadskostnaden är för rengöring av din pool eftersom den rengöringslösning du väljer påverkar priset. Men för att försöka ge en fingervisning på vad det kan kosta för rengöringen så kan du räkna med cirka 1 000 – 2 000 kr per månad under badsäsongen.

 

Tips til at sænke de månedlige omkostninger til din pool

Pool overdækning

En pooltak er en god løsning til at holde varmeudgifterne til din pool nede. Et pooltag forhindrer varmen i vandet i at fordampe og bliver i stedet under pooltaget, hvilket betyder, at dit varmeanlæg ikke skal arbejde så hårdt for at holde vandtemperaturen oppe.

Et pooltag sænker varmeomkostningerne for din pool

Du undviker med andra ord att “elda för kråkorna” som det gamla uttrycket lyder.

En anden fordel ved et poolovertræk er, at det forhindrer insekter og blade, pollen og andet i at falde ned i poolen og forurene vandet, hvilket sænker omkostningerne til rengøring af poolen.

 

Pool robot

En anden måde at holde de løbende rengøringsomkostninger nede om måneden for din pool er at købe en pool robot eller poolstøvsugere, der automatisk renser poolen.

En pool robot sænker rengøringsomkostningerne for poolen

 

Har du spørgsmål om, hvor meget det vil koste at bygge en pool?
Så tøv ikke med at Kontakt os så hjælper vi dig med at udarbejde et omkostningsgrundlag.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.