Premium pool og pooltag fra en betroet leverandør

Pooltime
 ANMODNING OM TILBUD   BESTIL ET HJEMMEBESØG  TELEFON  EMAIL

Glasfiberpool eller PP Pool – Hvilken type pool skal du vælge?

 

Glasfiberpools har i lang tid været en populær mulighed i Sverige for dem, der køber en pool. De er populære blandt børnefamilier på grund af de bløde linjer og det funklende materiale. En anden grund til glasfiberpoolens popularitet er, at det ikke tager mere end en uge at få poolen installeret og klar til brug.

Der findes mange forskellige producenter af denne type pool, lige fra amerikanske og australske producenter til polske og mere lokale producenter. Det betyder, at kvaliteten (og levetiden på poolen) er markant forskellig mellem forskellige producenter.

Levetiden for en glasfiberpool er til dels påvirket af de anvendte materialer og hvordan poolen er lavet. En billig glasfiberpool kan have en levetid på omkring 4-5 år før problemer starter, mens en dyrere glasfiberpool kan holde op til 25 år før problemer opstår.

De mest almindelige problemer, der rammer mange glasfiberbassiner over tid, er byldepest (også kaldet Osmos) og revner, der opstår på grund af, at vand trænger ind i bassinets forskellige lag og danner iskrystaller, der udvider sig, når det er under frysepunktet udenfor i vinterhalvåret.

En PP Pool har derimod en levetid på mindst 45 år og er påvirket af enten byllepest eller revner.

 

Glasfiberpool – Fremstilling og materialer

Glasfiberpools fremstilles på nøje kontrollerede fabrikker. Da glasfiber er et sundhedsfarligt materiale, skal der tages højde for sikkerheden under produktionen, og de, der fremstiller bassinerne, bærer blandt andet en beskyttelsesmaske og beskyttelseshandsker for at beskytte sig mod at få glasfiberpartikler ind i kroppen.

Under produktionen anvendes en skabelon, hvor selve gelcoaten sprøjtes på, som giver poolen dens farve. Herefter tilsættes en eller anden form for vandspærre i form af vinylester eller epoxy og derefter en form for “kerne”, der giver poolen sin styrke. Kernen kan være lavet af komposit-, keramik-, kevlar- eller basaltfibernet. Kernens opgave er at holde sammen og beskytte poolen mod revner og give den dens elasticitet. Et lag polyester placeres derefter uden for denne kerne.

Når dette er gjort, løftes glasfiberbassinet så fra skabelonen og grundet skabelonens form er bassinets hjørner afrundede og glasfiberbassiner opfattes ofte som et stort badekar på grund af dette.

En glasfiberpool har forskellige lag, og den varierer normalt fra fire til ni lag. Alt efter hvor mange lag poolen har, er poolvæggene et sted mellem fem og otte millimeter tykke og de forskellige lag består normalt af polyester og vinylester.

 

Glasfiber pool skikt

Polyester

Polyester er et materiale, der langsomt slipper vandmolekyler igennem over tid, og det anslås normalt, at det tager omkring et år for vandmolekyler at komme igennem et lag polyester og derefter begynde at trænge ind i det næste lag. En billig glasfiberpool er ofte lavet af dette materiale.

Vinylester

Vinylester er et materiale, der også slipper vandmolekyler igennem, men denne proces tager meget længere tid end for polyester. Det tager anslået 20 år for vinylester at slippe vandmolekylerne igennem. En dyrere glasfiberpool er ofte lavet af dette materiale.

Det inderste lag i en glasfiberpool kaldes gelcoaten og er det, der giver poolen dens farve. Gelcoat fremstilles både i Europa og Australien, og den bedste gelcoat er fremstillet i Australien.

Levetiden for en glasfiberpool

Hvad er levetiden for en glasfiberpool?

Levetiden er til dels bestemt af, hvor mange lag poolen har, og hvilket materiale den er lavet i. Vinylester har en væsentlig længere holdbarhed end polyester men er også fem gange så dyr, hvilket afspejles i poolens pris.

Køber du en billigere glasfiberpool, er den formentlig lavet af polyester, og der findes pools af polyester, der koster helt ned til omkring 20.000 SEK, men hvor levetiden kun er fire-fem år. Denne type budgetpulje fremstilles ofte i Polen eller Estland.

Glasfiberpools med længere levetid (25 år og opefter) er ofte lavet af vinylester og koster normalt fra omkring 100.000 SEK og er ofte fremstillet i Australien eller USA. Glasfiberbassiner lavet af vinylester kaldes nogle gange også sammensatte pools.

Der findes pools på markedet i dag, som indeholder både polyester og vinylester, hvor materialerne er blevet blandet for at øge levetiden. Hvor længe sådan en pool holder afhænger af antallet af lag, hvor mange af lagene der er lavet af polyester/vinylester og hvor omhyggelige de har været ved fremstillingen af ​​poolen.

En glasfiberpool leveres som komplet kar

Glasfiberpools leveres ligesom PP Pools som et “helt kar”.

Med “hel kar” menes, at poolen leveres i ét stykke, hvor poolens bund, vægge og trapper er færdige og klar ved levering. Nu om dage foretrækkes “hele karret”, fordi installationstiden for poolen så er meget kort, hvilket giver en lavere omkostning for installationen.

 

Installation af glasfiber pool / PP Pool

Installationen af ​​en glasfiberpool er omtrent den samme som for en PP Pool. Nedenfor kan du læse om, hvordan du installerer en glasfiberpool:

  • Først graves et hul, hvor poolens skal installeres
  • Så sætter du leje, afløbsslange og drænbrønd
  • Herefter støbes en bundplade
  • Når du har sænket poolen, begynder du at fylde vand op, mens du fylder tør mørtel og beton på siderne

Ovenstående procedure tager ikke mere end 1-2 uger fra levering til glasfiberpoolen/PP Poolen er klar til brug.

Byllepest (Osmose) i glasfiberbassiner

En glasfiberpool består af forskellige lag polyester eller vinylester. Disse materialer er ikke vandtætte og fx polyester slipper vand igennem allerede efter et år. Når vandmolekyler er trængt ind i et lag og er mellem to lag, skabes der skimmelvækst. Skimmelsvampen skaber til gengæld en gas, der skubber siderne af glasfiberbassinet ud, og det er grunden til, at glasfiberbassiner lider af byllepest (osmose).

Den mest almindelige årsag til, at en glasfiberpool er ramt af byldepest, er, at materialet er af dårlig kvalitet, eller at der har været en dårlig kvalitetskontrol under fremstillingen af ​​poolen. Hvis din pool har været ramt af byldepest/osmose ét sted, er der desværre stor risiko for, at din pool hurtigt bliver ramt flere steder.

Et andet problem med, at vandmolekylerne trænger ind i de forskellige lag i et glasfiberbassin, er, at når vinteren og kulden kommer, fryser vandmolekylerne til is og forårsager revner i poolen.

Disse problemer undgås, hvis du i stedet køber en PP Pool, der består af et homogent materiale og dermed ikke er ramt af byldepest eller revner i materialet.

Böldpest-Osmos-Glasfiber pool
Böldpest (Osmos) - Vattenmolekyler tränger igenom de olika skikten i poolen.

Reparation af en glasfiberpool, der har rod eller revner

Det er ofte muligt at reparere en glasfiberpool, der har været ramt af byldepest. Reparationen udføres ved at slibe en del af materialet væk og derefter fylde hullet med gelcoat. Desværre er denne type reparation ret dyr og udføres som et engangsjob på det berørte område af poolen. Da det er i langt de fleste tilfælde, at en glasfiberpool, der engang har været ramt af byldepest, normalt får det flere steder, ender reparationerne med at blive en dyr historie.

 

Reparation av glasfiber pool

Reparation af glasfiber pool

 

Spricka i glasfiber pool

Revne i glasfiberpool

 

For at undgå dyre reparationer af din pool, bør du derfor vælge en PP Pool, der ikke risikerer at boble eller revne på grund af vandmolekylerne, der trænger ind i de forskellige lag. En anden fordel ved en PP Pool er, at hvis der skulle være andre former for skader på poolen, kan du nemt tætne skaden med et ekstruderingsværktøj.

PP Pool – Fremstilling og materialer

En PP pool er lavet af materialet polypropylen. I modsætning til glasfiber er polypropylen ikke farligt for mennesker, men er et miljøvenligt materiale, der også er godkendt til forskellige typer madbeholdere og drikkevandsbeholdere.

Under produktionen svejses homogene plader sammen med en svejsemaskine, hvor trapperne også svejses ind med ekstruderingsværktøj. Pladerne som poolen er lavet af er mellem 8 mm og 12 mm i tykkelsen, hvilket skaber en stabil og holdbar konstruktion.

Materialet i en PP Pool kommer i forskellige farver, hvilket giver dig mulighed for at vælge den farve, der passer dig bedst.

PP Pool

Levetiden for en PP Pool

Materialet i en PP Pool er UV-beskyttet og meget holdbart. Levetiden på fliserne i en PP Pool er omkring 40-45 år og det eneste der sker med materialet over tid er, at den blanke overflade bliver noget mere mat efter 10-15 år. Hvis du skal investere i en pool, er anbefalingen, at du vælger en PP-pulje, både for dens levetid og for dens bæredygtighed.

 

En PP Pool har gode isolerende egenskaber og kan modstå høje temperaturer

Polypropylen er en isolerende plast og materialet er forsynet med 30 mm isolering udvendigt. Da begge sider af poolen er isoleret, går kun 6% af varmen tabt gennem poolens vægge og bund. Det betyder lavere varmeomkostninger, da 94 % af varmen forbliver i poolen. For yderligere at reducere varmeudgifterne er anbefalingen at anskaffe sig et pooltag, da varmen stiger opad og ved hjælp af et pooltag bliver varmen i vandet.

Mange vil gerne have en varm pool at nyde og så passer en PP Pool perfekt. Denne type pool kan klare temperaturer på over 33 grader, og hvis du kan lide tanken om at tage en dukkert i en varm pool, så er PP Pool det rigtige valg for dig.

 

Hvilken pool skal du vælge?

Ønsker du et bekymringsfrit ejerskab, er vores anbefaling, at du vælger en PP Pool.

PP Pools har en lang levetid, lider ikke af byldepest eller revner og er energieffektive, da de har en høj isoleringsevne.

At købe en pool i høj kvalitet er at foretrække, når man investerer i en pool. Da en pool er en stor investering, er det vigtigt at tænke beslutningen igennem, inden man beslutter sig for hvilken type pool og konstruktion man skal have.

 

Hvis du har spørgsmål eller bekymringer, er du meget velkommen til Kontakt os hos Pooltime svarer vi på alle dine spørgsmål.

Vi tilbyder totalentreprise og med vores hjælp behøver du kun at have én kontakt og vi klarer alt fra levering til montering. Vi hjælper dig med at skræddersy en poolpakke, der indeholder alle de dele og produkter, du skal bruge til en komplet pooloplevelse ud over det sædvanlige.

 

Hvis du vil vide mere om, hvor meget det koster at bygge en pool, kan du besøge vores guide, hvor vi gennemgår omkostningerne ved at bygge en pool.

Læs mere om vores pooler og se vilka modeller vi erbjuder här.

For flere tips til, hvad du skal overveje, når du anskaffer dig en pool, klik her.

0
    0
    Din indkøbskurv
    Din vogn er tomTilbage til butikken
      Beräkna frakt
      Verkställ rabattkod
      Tillgängliga rabattkoder
      test_tabort kr rabatt
      Otillgänglig rabattkod
      blckfrdy kr rabatt Black Friday erbjudande
      blwk15 Få 15% rabatt Black week erbjudande 15% rabatt
      halloween Få 0% rabatt
      prfr05 Få 5% rabatt
      prfr3 Få 3% rabatt